Noutati Telefoane Mobile

Facebook lucreaza la un telefon modular

Facebook pare sa se inscrie pe o pagina din agenda Google pentru viitorul telefon. Vom vedea in curand un telefon Facebook?

Telefon Facebook

O cerere de brevet publicata de companie joi, detaliaza un “dispozitiv modular electromecanic” care poate incorpora un difuzor, un microfon, un afisaj touch, un GPS si chiar functioneaza ca un telefon.

Hardware-ul modular pentru consumatori permite utilizatorilor sa schimbe diferitele componente de pe dispozitiv, asemanatoare cu piesele unui lego ce pot fi desfacute sau separate.

Notiunea provocatoare de smartphone plug-and-play, a fost demult vehiculata printre companiile dezvoltatoare de tehnologie. Google a petrecut cativa ani pentru a dezvolta telefonul sau modular un proiect ambitios numit Project Ara, dar care a fost brusc intrerupt anul trecut.

Curios este ca, multi membri cheie ai echipei de la Google Project Ara lucreaza acum la grupul Facebook, echipa responsabila pentru noua cerere de brevet.

Telefon Facebook

Mistere si tehnologii la Building 8 pentru Facebook

Building 8 este laboratorul hardware pentru consumatori al Facebook, care lucreaza si la proiecte futuriste, cum ar fi abilitatea de a scrie cu mintea si de a intelege limbajul prin piele. Cei patru angajati de pe numele acestui brevet au lucrat anterior pentru Nascent Objects, un proiect pe care Facebook la cumparat anul trecut, ce a foloseste tiparirea 3D pentru prototipuri gadget modulare rapide.

Nu este clar ce dispozitiv va fi utilizat pentru sistemul modular, desi oamenii familiarizati cu aceasta chestiune au declarat ca Building 8 se concentreaza puternic pe dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie ale camerelor cutting-edge si masinilor. Purtatorul de cuvant al Facebook nu a facut totusi nici un comentariu despre acest brevet.

Dispozitivul modular ar putea functiona ca un difuzor muzical Amazon Alexa, conform brevetului, care mentioneaza, de asemenea, ca “milioane de dispozitive” conectate la un server ar putea fi incarcate cu software diferit, bazat pe componentele schimbate. Seful de proiect de la Building 8 al noului produs, Bernard Richardson, a lucrat anterior intr-o pozitie similara la Amazon pe difuzorul Alexa, potrivit lui LinkedIn.

Telefon Facebook

Facebook a incercat sa faca un telefon cu HTC si in 2013, dar proiectul a fost un fiasco complet. Grupul de talente Building 8 include fosti angajati de la Apple, Google si Motorola, cu experienta in dezvoltarea a milioane de telefoane si tablete. Divizia asociaza, de asemenea, o echipa de comert cu amanuntul si de comert electronic pentru a vinde gadgeturile create de echipa.

Indiferent de cum se termina cu Facebook sub umbrela lui Building 8, compania crede ca un sistem modular este mai benefic pentru consumatori decat modul in care gadget-urile precum iPhone sunt fabricate si vandute astazi.

In mod obisnuit, componentele hardware incluse in electronica de consum care sunt considerate” depasite “sunt inca de utilizabile“, scrie brevetul de joi, care a fost initial depus in ianuarie 2016. “Cu toate acestea, componentele hardware nu mai pot fi reutilizate, deoarece elementele electronice de consum sunt concepute ca sisteme inchise. Din perspectiva unui consumator, ciclul de viata al electronicii de consum conventionale este costisitoare si risipitoare“.

Va vom tine la curent cu noi stiri si zvonuri despre noul telefon Facebook.

About the author

ezoteric

Leave a Comment