Android Telefoane Mobile

Faceti 7 lucruri mai rapid pe Andoid. Comenzi rapide

Faceti lucrurile mai repede cu aceste 7 comenzi rapide Android

comenzi rapide AndroidDaca aveti un PC pe care il utilizati si pentru altceva in afara de rasfoirea paginilor pe Internet sau vizionarea clipurilor video, atunci exista sanse sa utilizati cel putin cateva comenzi rapide de la tastatura pentru a face lucrurile mai usor. Astfel, comenzile rapide de la tastatura precum Ctrl + C si Ctrl + V sau Ctrl + S pot face uneori lucrurile mai de usor de facut.

Android, fiind un OS bazat pe atingere (touch), nu are o lista foarte mare de comenzi rapide de la tastatura. Dar are cateva moduri de a face lucruri ce va pot imbunatati experienta de utilizare. Modul in care folosim smartphone-urile noastre este complet diferit de modul in care folosim un PC. Ca urmare, aceste comenzi rapide sunt, de asemenea, destul de diferite si nu simple comenzi rapide de la tastatura. Aici vom lista 7 shortcut-uri Android care va vor face viata mai usoara.

Comenzile rapide enumerate mai jos sunt disponibile pe orice smartphone Android care ruleaza Android 6.0 si versiuni ulterioare, cu conditia ca producatorul dispozitivului dvs. sa nu se fi intalnit cu acestia. Unele dintre acestea deja va sunt cunoscute, dar daca sunteti un utilizator nou sau incepator pe Android, le puteti gasi utile.

  1. Mod silentios

comenzi rapide AndroidInainte de zilele smartphone-ului, trecerea de la modul sonerie la modul silentios trebuia facut in cateva clicuri prin navigare. Dar pe Android, totul este foarte simplu avand nevoie de o simpla apasare si tinere a butonului de reducere a volumului. Acest lucru inchide volumul soneriei si pune telefonul in modul silentios instantaneu.

  1. Captura de ecran

Ca sa faceti capturi de ecran (screenshot) pe Android este foarte usor de acum. Pe dispozitive Android stoc (cu setarile originale din fabrica) sau pe dispozitive care ruleaza un Android aproape de stoc, puteti apasa simultan butoanele Power si Volume Down pentru a face o captura de ecran. Pe smartphone-urile Samsung, este nevoie de o apasare simultana a butonului de pornire si a butonului Acasa.

  1. OK Google

Asistentul inteligent Google, evoluat, vine pregatit cu o serie de caracteristici inteligente pe toate smartphone-urile Android moderne. Chiar si dispozitivele mai vechi care ruleaza Android Marshmallow sau mai jos au acces la Asistentul Google. Astfel, el poate sa efectueze apeluri, sa trimita mesaje, sa redea muzica, sa seteze alarme si remind-uri, si multe alte lucruri. Ar fi intelept sa-l lasi sa faca lucruri pentru tine, deoarece de obicei este mult mai rapid decat ai putea sa o faci manual. Doar spuneti “Ok Google” si el va incepe sa ascultate ceea ce doriti si sa execute.

  1. Opriti alimentarea

Android de astazi este o experienta stabila si placuta fata de versiunile anterioare. Nu mai exista accidente frecvente sau blocari aleatorii. Dar orice sistem de operare orcat de bun ar fi el, este inca predispus la unele accidente si nu este absolut imposibil ca dispozitivul dvs. Android sa nu mai raspunda. Cu cativa ani in urma, acest lucru nu a fost o problema atat de mare, pentru ca puteati sa scoateti bateria apoi  si sa o reintroduceti. In prezent insa, bateriile nu mai pot fi scoase.

Pe majoritatea telefoanelor smartphone Android, fara prea multa greutate de catre OEM, procesul mentionat mai sus poate fi simulat printr-o combinatie de taste. Doar apasati si mentineti apasate butoanele Power si butonul Volume Up timp de cateva secunde, iar aparatul dvs. ar trebui sa se opreasca.

  1. Informatii despre aplicatie

Cand doriti sa accesati pagina cu informatii despre aplicatii pentru o anumita aplicatie, va duceti la Setari > Aplicatii si apoi asteptati aparitia listei aplicatiilor. Dupa aceasta, va trebui sa derulati in jos si sa gasiti aplicatia. Un pic plictisitor nu-i asa? Ce zici de posibilitatea de a o accesa mult mai rapid?

comenzi rapide Android

Deschideti pur si simplu lista pentru aplicatii, apasati lung pe pictograma aplicatiei pe care doriti sa o vedeti pentru pagina cu informatii despre aplicatie si trageti-o in sus. Permiteti-i sa se deplaseze odata ce se afla peste informatiile aplicatiei. Asta e. Retineti insa ca aceasta comanda rapida functioneaza doar pentru lansatorul Android stoc sau pentru un lansator bazat pe acesta, cum ar fi Nova Launcher, Action Launcher, Google Now Launcher sau Pixel Launcher. Lansatorul dvs. stoc al OEM poate sau nu sa accepte acest lucru.

  1. Jurnal de notificari

Sistemul de notificare Android este unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun. Si am repetat asta de mai multe ori. Dar este destul de surprinzator faptul ca, din anumite motive, nu exista un Centru de notificari sau ceva de genul acesta, unde puteti vedea toate notificarile anterioare. Pentru ca, daca ati muta accidental o notificare o puteti pierde si apoi sa regretati imediat. S-a intamplat probabil multora dintre noi.

comenzi rapide Androidcomenzi rapide Android

Chiar daca nu exista in prezent nici un fel de centru de notificari, Android are o scurtatura ascunsa care va permite sa accesati jurnalul de notificari, inregistrat de la ultima data cand ati rebootat telefonul. Apasati lung pe o zona goala de pe ecranul dvs. initial si selectati Widget-uri. Din ecranul Widget trageti comanda rapida Setari pe ecranul dvs. initial. Apoi, din lista care apare, selectati Jurnal de notificari. Acum, cand atingeti noul set de comenzi rapide Setari de pe ecranul initial, acesta va va duce direct in jurnalul de notificari.

  1. Raspuns rapid

Va amintiti de cate ori ati respins un apel deoarece ati fost intr-o intalnire, o clasa sau undeva important? Si apoi trebuie sa scrieti in secret un SMS sau un mesaj WhatsApp in care sa va scuzati. Telefonul smartphone Android va poate face acest lucru automat atunci cand respingeti apelul. Caracteristica a fost pe Android pentru o perioada lunga de timp, dar nimeni nu pare sa o foloseasca cu adevarat.

comenzi rapide Android

Poate ca acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare OEM implineste propria aplicatie de dialer si setari de apelare, astfel incat procesul devine un pic diferit. De obicei, cand telefonul suna, puteti apasa pictograma mesajului si vi se va afisa o lista de raspunsuri rapide prestabilite. Aceasta pictograma de mesaj poate fi oriunde depinde intr-adevar de dispozitivul dvs. In stoc, dispozitivele Android sunt de obicei in coltul din stanga jos. Puteti adauga, de asemenea, propriile reactii rapide inaintea setarii dialerului. Cautati o optiune numita Raspuns rapid, Respingere apel cu un mesaj sau ceva similar.

About the author

ezoteric

Leave a Comment